Bemutatkozás

DETEX TRADE KFT

HURKOLT ÉS SZÖVÖTT BÉLÉSANYAGOK

TEXTILIPARI KELLÉKEK NAGYKERESKEDELME

Középiskolai tanulmányaimat követően, mikor még kizárólag a külkereskedelmi vállalatok   rendelkeztek export és import jogokkal,  a Trikotex Rt alkalmazottjaként megismerhettem a magyar textilipar akkori nagyágyúit. Mikorra befejeztem felsőfokú tanulmányaimat már érezni lehetett a változás szelét, így én is önálló vállalkozásként folytattam nagyrészt bérmunka megrendelések lebonyolításából álló tevékenységemet. Ebben az időszakban az egykori nagy kötöttárugyártó és ruhaipari üzemek egymás után tűntek el és adták át helyüket a részben belűlük szerveződő kisebb vállalkozásoknak. A 90-es évek végére a magyar textilipar teljesen átszerveződött és a bérmunka is egyre nehezebbé vált a folyamatosan emelkedő minimálbér és egyéb terhek miatt.

Minden tiszteletem a mai napig talpon maradt ruhaipari és textilipari vállalkozások vezetőinek, akik ilyen körülmények között is kitartanak és sok száz embernek biztosítanak munkát és megélhetést. Az erős árversenyben és a kínai termékek dömpingje mellett véleményem szerint csak azok a cégek képesek hosszútávon fennmaradni, akik specializálódtak egy adott területre és piacképes árakon kifogástalan minőséget biztosítanak vevőik számára.   

A DETEX TRADE Kft 2011-ben alakult és hosszútávú terveimben egy olyan céget szerettem volna alapítani, amely valamilyen szempontból különleges, egyedi tevékenységet végez a hazai textilcégek között. Az elmúlt 20 év alatt végzett külkereskedelmi és ruhaipari technikusi munkám során feltűnt számomra egy szegmens, amelyről úgy gondolom még nem teljesen lefedett, ez a minőségi hurkolt bélésanyagok és igényes textilipari kellékek piaca.

Gyártó partnereim nyugat-európai cégek, melyek több mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek és piacvezető gyártónak számítanak saját termékcsoportjukban. A cégünk által forgalmazott  hurkolt béléskelmék, szövött bélések és textilipari kellékek – egy-két kivételtől eltekintve - ÖKO Tex Standard 100 minősítéssel rendelkeznek, így a felhasználásukkal készített termékek bármilyen hazai és uniós közbeszerzési pályazaton sikerrel vehetnek részt. A széles termékskála a ruhaipar résztvevőin kívül a szalagkészítő, a kasírozott termékeket felhasználó, a lakástextil valamint a bútoripari cégek részére is megfelelő választékot kínál.

Gumiszalagokat és rugalmas zsinórokat, hevedereket gyártó osztrák partnerünk hasonlóképp magas színvonalú termékeket állít elő. A ruhaipari cégektől az autóipari felhasználókig számos elégedett partnert tudhat magáénak szerte Európában, rendszeres beszállítója katonai és rendőrségi ruházatot valamint tartós munkaruházatot gyártó üzemeknek.

A cégünk által forgalmazott termékek a legmodernebb technológiák alkalmazásával és környezetkímélő eljárással készülnek Gyártó partnereink folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek kielégíteni a legmagasabb igényeket is.

Várjuk érdeklődését elérhetőségeinken és előzetes időpont egyeztetést követően szívesen állunk rendelkezésre bemutató termünkben.